Longfysiotherapie
VOOR WIE?

De longfysiotherapeut geeft lucht.

Veel mensen met aandoeningen aan de longen zoals astma en COPD (= chronische obstructieve longaandoeningen) hebben last van kortademigheid. Hun activiteiten nemen af omdat het te zwaar wordt of omdat er “lucht tekort” is. De algemene conditie gaat achteruit en het kunnen uitvoeren van dagelijkse activiteiten, hobby’s of sport wordt steeds moeilijker.

DE BEHANDELING

Het doel van de behandeling is de mate van benauwdheid te verminderen, het uithoudingsvermogen te verbeteren, de kwaliteit van leven en de levensduur positief te beïnvloeden. Om een goede begeleiding te kunnen waarborgen hebben longfysiotherapeuten de beschikking over middelen zoals een saturatiemeter. Met deze meter kan het zuurstof verzadigingspercentage van het lichaam gemeten worden, waardoor verbetering en trainingseffecten beter verwezenlijkt kunnen worden.

HET ONDERZOEK

Aan de hand van een uitgebreid onderzoek wordt een behandelplan opgesteld. Aan de hand van de hulpvraag worden een lichamelijk onderzoek en een inspanningsonderzoek gedaan. De therapie kan bestaan uit individuele behandelingen en behandelingen in groepsverband. In de individuele behandelingen zullen indien nodig sputum(slijm)evacuatie, ademhalings- en ontspanningstechnieken aan de orde komen. Individueel of in een kleine groep kan het uithoudingsvermogen en spierkracht getraind worden.

THERAPEUTEN

 

Voor longfysiotherapie kunt u terecht bij de volgende therapeut(en):

FYSIOTHERAPIE/LONGFYSIOTHERAPIE/PODOLOGIE

Martin Lankhorst

LOCATIE AVENHORNSTRAAT

 

Klik verder voor meer informatie en contact.

Bekijk Locatie