Medische Trainingstherapie

Medische trainingstherapie is een behandelmethode die gebruik maakt van  training waarbij je doelgericht een beweging laat uitvoeren op de zwakste schakel in de bewegingsketen. Het vormt een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling die  er voor zorgt dat de belastbaarheid  van het gewricht en of de spieren toe zal nemen .

DOELSTELLING

Middels MTT kunnen klachten die te maken hebben met het houdings-en bewegingsapparaat worden verminderd. Daarbij wordt het activiteiten niveau verhoogd. Door bepaalde aandoeningen kan een patiënt zeer laag belastbaar zijn, waardoor de oefeningen nauwkeurig moeten worden bepaald. (weerstand, snelheid, manier van bewegen)

HOE ZIET DE TRAINING ERUIT?

Onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt er een oefenprogramma op maat gemaakt. Hierin worden uw persoonlijke  behandeldoelen bepaald en zal er rekening worden gehouden met mogelijke risicofactoren. Vervolgens wordt er op verantwoorde wijze gewerkt aan uw herstel. Tevens krijgt u een oefenprogramma voor thuis ter bevordering van het herstel, om de zelfredzaamheid te verbeteren en om herhaling  van uw klachten te verminderen.