Over Ons

Wij zijn een team van ervaren fysiotherapeuten, met verschillende specialisaties. Hierdoor kunnen we u terzijde staan bij de meest uiteenlopende klachten. We zijn laagdrempelig en buurtgericht. U kunt bij ons terecht met een verwijzing van huisarts of specialist, maar ook zonder verwijsbrief zijn wij direct toegankelijk. Binnen de praktijk zullen we dan zorgen dat u bij de meest geschikte behandelaar terecht komt. Uiteraard kunt u ook zelf uw voorkeur uitspreken door wie u behandeld wilt worden.

Alle onze fysiotherapeuten zijn BIG geregistreerd en staan in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie.

Team
Fysiotherapie/Longfysiotherapie/Podologie

Martin Lankhorst

Vanaf 1987 ben ik werkzaam bij fysiotherapie Zwart. Sinds 2006 als eigenaar van deze praktijk, waar we met een fijn team op meerdere locaties en met uiteenlopende specialisaties ons best doen om u op een goede en prettige manier van dienst te zijn.
Zelf ben ik als eerste algemeen fysiotherapeut, waarbij ik door de jaren heen veel ervaring heb opgedaan in het behandelen van de meest uiteenlopende klachten van het bewegingsapparaat.
Als podoloog heb ik veel interesse in houdingsgerelateerde klachten, voet- en enkelproblemen.In voorkomende gevallen kunnen specifieke zooltjes gemaakt worden.
Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in de longfysiotherapie. Hierbij ligt de focus op oefenprogramma's bij COPD en astma

Bekkenfysiotherapie

Petra Mooij

Bekkenfysiotherapeuten zijn breed opgeleid in het behandelen van klachten op het gebied van plassen en ontlasten, op seksuologisch gebied en rond de zwangerschap. Ik behandel zowel mannen als vrouwen.
Daarnaast was ik tot voor kort geregistreerd haptotherapeut, door een keuze te maken heb ik dit registerschap laten lopen, maar alle kennis en ervaring van de haptotherapie neem ik wel mee in de behandeling van bekkenpatiënten wat vaak een meerwaarde tijdens de therapie is.

Fysiotherapie

Corina van den Bos

In 2004 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool van Amsterdam. Sindsdien ben ik werkzaam in diverse praktijken in de eerste lijn. Sinds 2007 werk ik met veel plezier bij fysiotherapie Zwart. Binnen de fysiotherapie heb ik me gericht op de combinatie tussen de orthopedische geneeskunde, waarbij voornamelijk manuele technieken centraal staan, en de medische trainingstherapie waarbij het bewegen/oefentherapie centraal staat. Door deze combinatie van therapieën kunnen diverse aandoeningen aan het houdings-bewegingsapparaat worden behandeld.
Sinds kort sta ik ook ingeschreven in het claudicationet en behandel ik patiënten met claudicatioklachten “etalagebenen”. Hiervoor doorloop ik een extra scholingstraject tot gespecialiseerd fysiotherapeut op het gebied van etalagebenen.

Algemene fysiotherapie/ dry needling

Tim Holdredge

Tim is sinds 1september 2013 werkzaam als algemeen fysiotherapeut op de Avenhornstraat. Naast algemene fysiotherapie is Tim gespecialiseerd in dry needling.

Kinderfysiotherapie

Inge Zandt

Ik ben afgestudeerd als fysiotherapeut in 2001. Door mijn affiniteit met kinderen ben ik me op het gebied van kinderen gaan specialiseren en ben sinds 2009 afgestudeerd kinderfysiotherapeut.
Voordat ik bij de praktijk Zwart ben gaan werken, heb ik op diverse locaties gewerkt. Zo ben ik onder andere werkzaam geweest in Guatemala en op Curaçao. In Guatemala heb ik voor het eerst met kinderen gewerkt, dat gaf voor mij de doorslag om me op dit vlak te specialiseren. Eenmaal terug in Nederland heb ik de opleiding Sensorische informatieverwerking gedaan en direct daarna de opleiding kinderfysiotherapie.
In 2007 ben ik bij Amstelland fysiotherapie terecht gekomen. Ik heb daar ruim 12 jaar met veel plezier gewerkt. Ik zag daar veel prematuren en dysmaturen. Verder behandelde ik zuigelingen, kinderen met een motorische achterstand, kinderen met zindelijkheidsproblematiek, kinderen met schrijfproblemen, kinderen met astmatische problemen.
Na 12 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Mede doordat ik al 7 jaar met veel plezier in
Amsterdam Noord woon, heb ik dichter bij huis gesolliciteerd en kwam zo bij fysiotherapie Zwart terecht. Vanaf maart 2020 neem ik het stokje van Petra Tasseron over en zal met veel enthousiasme de kinderen en hun ouders de nodige begeleiding geven.

Fysiotherapeut, oedeemtherapeut, kinesiotaping

Tamara van Es

In 2007 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool van Leiden. Na mijn eerste
waarneming in Alkmaar ben ik terecht gekomen bij Centrum voor fysiotherapie Smit in
IJmuiden. Hier heb ik met veel plezier 14 jaar gewerkt. Eerst als algemeen fysiotherapeut
waarbij ik ook veel aan huis patiënten behandelden. In 2013 heb ik mijn opleiding als
oedeemtherapeut volgens de methode Vodder afgerond en ben ik 24 uur per week als
oedeemtherapeut blijven werken waarbij ik ook de algemene fysiotherapie ben blijven
beoefenen. Ondanks dat ik in 2014 van Haarlem naar Broek in Waterland ben verhuisd, ben
ik nog lange tijd heen en weer gereisd van Broek in Waterland naar IJmuiden. Nu mijn
zoontje binnenkort op de basisschool zit, heb ik dichter bij huis gesolliciteerd en kwam zo bij
fysiotherapie Zwart terecht alwaar ik de algemene fysiotherapie zal gaan beoefenen als ook
de nieuwe specialisatie oedeemtherapie.